Raiffeisen Bank a publicat recent Raportul Anual de Responsabilitate Corporativa 2015. Cu titlul ,,Impreuna pentru un viitor sustenabil!”, raportul prezinta impactul investitiilor comunitare ale bancii, dar si responsabilitatea fata de mediu, fata de produsele si serviciile oferite si managementul responsabil al economiilor clientilor bancii.
Analiza performantei Raiffeisen Bank in domeniul responsabilitatii sociale corporative a fost realizata in conformitate cu doua standarde internationale: metodologia London Benchmarking Group (LBG), care detaliaza investitiile comunitare si impactul lor în societate, si Global Reporting Initiative (GRI), care evalueaza guvernanta corporativa si comportamentul economic si social al companiei. Raportul urmeaza recomandarile celei mai noi versiuni a metodologiei GRI, G4.
Raiffeisen Bank investeste anual in comunitate aproximativ 2 milioane de euro, pe 5 directii strategice: educatie financiara, sport, arta si cultura, ecologie urbana si asistenta sociala. ,,Continuam sa sustinem transportul urban alternativ, pe biciclete, precum si sportul de masa, ca stil de viata sanatos. Totodata, promovam arta si cultura romanesca prin sutinerea unor evenimente de buna calitate. In acelai timp, continuam sa ne incurajam colegii sa participe ca voluntari in comunitatile lor, atat in domeniul social cat si in cel al educatiei financiare” a spus Steven van Groningen, Presedinte & CEO Raiffeisen Bank.
Investitiile comunitare au insemnat in 2015, pentru Raiffeisen Bank:
- Investitii comunitare de peste 7.800.000 lei;
- Aproximativ 240.000 de beneficiari in intreaga tara;
- Aproximativ 400 de angajati au voluntariat in total 2.077 ore
- Ecologia si servciile sociale au fost principalele cauze sustinute de banca, urmate de educatie, arta si cultura, sport.
Managementul responsabil al bancii a insemnat in 2015:
- 55.205 l carburanti economisiti fata de 2014;
- Reducerea consumului de energie electrica cu 4,01 GWh ata de 2014;
- Scaderea consumului de apa cu 2,440 mc fata de 2014:
- Emisiile de gaze cu efect de sera au scazut cu 7.480 g/km/luna. (A.D.).